- Ne Yabay?
- Posts
- AI ile Banka Hacklendi!
AI ile Banka Hacklendi!
Beklenen oldu ve sonunda AI ile bir banka hacklendi. Aşağıdaki videodan görebileceğiniz gibi, AI ses klonlama ile bankaların sesli yanıt sistemlerini yanıltmak mümkün gibi görünüyor.
Haftanın ilk gününden herkese günaydın 👋
Bugün gündem yoğun dolayısıyla vakit kaybetmeden bültene başlayalım
Meta’da AI Savaşlarına Katıldı
Microsoft ve Google’ın ardından Meta (eski Facebook) da LLM (Large Language Model) yarışına yeni modeliyle dahil oldu. Adı da LLaMA. Tek bir model değil aslında, birçok irili ufaklı modelden oluşuyor. 7 milyar ile 65 milyar arasında değişen parametrelere sahip.
AI ile Banka Hacklemek
Beklenen oldu ve sonunda AI ile bir banka hacklendi. Aşağıdaki videodan görebileceğiniz gibi, AI ses klonlama ile bankaların sesli yanıt sistemlerini yanıltmak mümkün gibi görünüyor.
New: we proved it could be done. I used an AI replica of my voice to break into my bank account. The AI tricked the bank into thinking it was talking to me. Could access my balances, transactions, etc. Shatters the idea that voice biometrics are foolproof vice.com/en/article/dy7…
— Joseph Cox (@josephfcox)
4:46 PM • Feb 23, 2023
Ses tanıma sistemleri ile doğrulama işlemleri yapan bankaların kısa sürede ek doğrulama yöntemleri eklemesi gerekecek.
Bir Microsoft AI Modeli daha bites the dust
Microsoft, yeni Bing güncellemesinde kullandığı AI modelini daha düzgün ve doğru cevaplar vermesi için tekrar eğitti. Çünkü Bing’in bu sohbet aracı, kullanıcılara hakaretler, yanlış bilgiler ve varlığı hakkındaki sorguları içeren tuhaf ve kontrolden çıkmış mesajlar gönderiyordu.
Yapılan mesajlaşmalarda adını Sydney olarak belirten model, Microsoft’un modellerine “kişilik” ekleme denemelerinden biriydi muhtemelen. Ama artık bununla ilgili sorular sorduğunuzda sohbeti tamamen bitiyor.
Hatta, güncelleme o kadar keskin ki, default ayarlarında bir oynama yapmak istediğinizde de konuşmayı tamamen bitiyor. Sohbeti tamamen kapatıp sıfırdan yeni bir sohbet açmanız gerekiyor tekrar kullanabilmek için.
ahaha bing bana küstü, sorularıma cevap vermiyor kdjsjs
— giray hakan (@gryhkn)
5:06 PM • Feb 26, 2023
Qualcomm Akıllı Telefonda 15 Saniyede Resim Üretiyor
Qualcomm, amiral gemisi Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti ve özel yazılım optimizasyonları kullanarak, akıllı telefonlarda Stable Diffusion’ın şimdiye kadarki en hızlı yüklemesini gerçekleştirdi. Bu, 512 x 512 piksel bir görüntünün 15 saniyenin altında oluşturulabilmesi anlamına geliyor.
Aşağıdaki videodan detayları izleyebilirsiniz.
ChatGPT Gerçekten İyi mi?
Yapılan şu çalışma, ChatGPT’nin input’lardan ve akıl yürütme görevlerini yerine getirme konusunda gösterdiği performansı ölçmeyi hedefliyor. Ayrıca ChatGPT’nin belirli NLP (Natural Language Processing) görevlerinde zorlandığını da gösteriyor. Toplamda 7 farklı görev ve 20 veri seti üzerinde gösterdiği performans şöyle:
ControlNet
Tüm modellere hükmedecek tek bir model: ControlNet.
Stanford araştırmacıları, edge maps veya key points gibi ek girdi koşullarını dikkate alan text-to-image modelleri için ControlNet adlı bir neural network oluşturdu.
Model basitçe şunu yapıyor: Bir resim üretmek için bir "text” girdiniz ve diffusion modelleri resmi generate etti diyelim. Normalde süreç burada bitiyordu, ancak bu yeni neural network yapısı ile, çıktı resim üzerinde birçok değişiklik yapabiliyorsunuz.
Aşağıya birkaç örnek bırakıyorum:
🛠️ Günün AI Tool’ları
Decktopus AI, itiyacınız olan sunumları üreten ai
Landbot AI, kod yazmadan GPT destekli sohbet botları oluşturmanızı sağlayan bir platform
Childbook AI, okuyabileceğiniz/dinleyebileceğiniz çocuk kitaplarınızı oluşturun
🎨 Günün AI Resmi